+31 35 6773910 info@yellowspot.nl
Selecteer een pagina

Lingo

Als sinds het eerste seizoen in 1989 verzorgen wij de verlichting en de speltechniek in het decor van Lingo. En dat geldt ook voor de nieuwe set! Want na 5 jaar weggeweest te zijn, is het programma, nu gepresenteerd door Jan Versteegh, vanaf deze week weer elke dag te zien op SBS6 .

Presentator en spelletjesfanaat Jan Versteegh wordt het nieuwe gezicht van Lingo. Het populaire woordspelletje maakt dit najaar haar comeback bij SBS6.

De eerste aflevering van Lingo werd uitgezonden in 1989, waarna het spelletje – waarin kandidaten woorden moeten raden – enorm geliefd werd. Desondanks verdween het succesvolle programma, onder veel protest, na 25 jaar van de televisie. Dit jaar brengt SBS6 het spel terug en kan iedere liefhebber van Lingo weer meedoen.

Gelderlandplein – Gold Grabber

In het kader van het 50-jarig jubileum van winkelcentrum Gelderlandplein in Amsterdam, is de "Gold Grabber" geplaatst op het centrale plein, waar het winkelend publiek kans maakt op vele prijzen.

Yellowspot verzorgt in opdracht van Stagebrothers de verlichting in deze prachtige attractie.

Gelderlandplein bestaat 50 jaar en dat gaan we vieren met de 5 Golden Days! Shop, grijp en win…..

Hoe werkt het?

Van 27 t/m 31 maart wordt shoppen op Gelderlandplein beloond! Bij iedere besteding van minimaal € 15,- ontvang je een gouden GP50 munt*. Deze munt kan je verzilveren bij de GoldGrabber op het centrale plein en hiermee een kans wagen om een mooie prijs te grijpen! Grijp jij één van die geweldige prijzen van onze winkels en restaurants? Dan kan je deze prijs direct ophalen. Win je een cadeaukaart of een shoptegoed? Je hebt een hele maand om terug te komen om heerlijk te shoppen en het tegoed te besteden.

bron: gelderlandplein.nl

RTL verkiezingsdebat 2019

Op donderdag 7 maart 2019 werd het RTL verkiezingsdebat live uitgezonden vanuit De Rode Hoed in Amsterdam.

Wij verzorgden voor dit televisieprogramma de stem-techniek waarmee de politici konden aangeven of ze het eens, oneens, dan wel een neutrale mening hadden over de geponeerde stellingen. De mening van de debatterende politicus werd daarmee direct zichtbaar door de kleur van zijn/haar desk.

https://youtu.be/QBK3GNlhw78

Madame Tussauds Grand Prix Experience

Yellowspot heeft, in opdracht van Madame Tussauds Amsterdam, de benodigde techniek ontworpen, geleverd en geïnstalleerd voor de onlangs geopende VR Grand Prix Experience.

Wij installeerden licht, geluid en video, ontworpen content en software voor het digitale scorebord, en realiseerden een feilloos werkende experience met onze showcontrol oplossingen.

Bezoekers van Madame Tussauds kunnen vanaf nu een virtual reality simulator beleven. In de zogeheten Grand Prix Experience maken ze een virtuele rit in een racewagen.

WNL Debat

Yellowspot levert in opdracht van omroep WNL de stem-techniek voor het TV-debat om de Eerste Kamer. Door middel van zuiltjes die van kleur wisselen kan men aangeven het eens of oneens te zijn met geponeerde stellingen.

Verkiezingscampagne barst los bij WNL: Eerste tv-debat om Eerste Kamer

Omroep WNL organiseert het eerste tv-debat om de Eerste Kamer. Op zondag 17 februari komt Rick Nieman met een speciale editie van WNL Op Zondag waarin de lijsttrekkers voor de senaat met elkaar in discussie gaan. Met prominenten en nieuwkomers.

Het debat wordt uitgezonden op zondagmorgen om 9.25 uur op NPO 1. Deelnemers aan het debat zijn Annemarie Jorritsma (VVD), Paul Rosenmöller (GroenLinks), Ben Knapen (CDA), Mei Li Vos (PvdA), Annelien Bredenoord (D66) en Henk Otten (Forum voor Democratie).

Live vanuit het Vondelpark in Amsterdam gaan zij met elkaar in debat over de thema’s van de komende verkiezingen, zoals democratie, veiligheid, klimaat en de stand van het land. Ook gaan de deelnemers uitgebreid in op de rol van de Eerste Kamer.

Kijk naar het verkiezingsdebat in WNL Op Zondag op 17 februari 2019 om 9.25 uur op NPO 1.

bron: WNL

De Mannen Van Taal

Yellowspot voorziet het decor van het nieuwe televisieprogramma "De Mannen Van Taal" van decoratieverlichting en speltechniek.

In De Mannen van Taal krijgen beide teams, onder leiding van Kim-Lian van der Meij, een aantal bijzondere opdrachten, waarbij ze creatief omgaan met geluid, beeld of taal. Zo moeten ze rijmen onder dwang, ijzersterke slogans uit hun mouw schudden, een limerick maken over een nieuwsfeit, en buitenlandse fragmenten opnieuw ondertitelen. Daarnaast schrijven de mannen nieuwe grappige, gekke Nederlandse teksten op bekende hits, om ze vervolgens ten gehore te brengen.

bron: Talpa

Couturier Claes Iversen presenteert nieuwe collectie

Claes Iversen presenteerde op 30 januari 2019 zijn nieuwste couture collectie tussen de bouwsteigers in de voormalige Jan Lighthartschool aan de Lindengracht in Amsterdam. De collectie kenmerkt zich door goud en kent de titel 79Au, wat de benaming is van goud in het periodieke systeem. De collectie straalt een groot gevoel van luxe uit wat een mooi contrast biedt met het rauwe industriële gevoel dat het decor van de verbouwing geeft. Het silhouet wordt gedomineerd door extreem brede schouders en een oversized gevoel, gecombineerd met het altijd vrouwelijke silhouet dat zo kenmerkend is voor Claes Iversen. Zoals altijd zoekt Iversen het spanningsveld op van contrast en dualiteit binnen zijn collecties.

Yellowspot heeft deze presentatie, waarbij het publiek diverse creatie's uit zijn nieuwe collectie van dichtbij konden bekijken, uitgelicht.

Photography: Team Peter Stigter

Inspiratie en concept

Net als bij het onlangs gepresenteerde 'home couture'-project voor het recent geopende Hotel Mercier, vindt Claes Iversen voor deze collectie zijn inspiratie bij de Afrikaanse Ndebele stam. De kenmerkende grafische en kleurrijke schilderingen die worden gebruikt voor de woningen van de stam in Zimbabwe zijn met name terug te zien in de collectie wandtapijten. Ook zijn de opgestapelde ringen die de Ndebele vrouwen als traditie om hun nek dragen een grote inspiratiebron geweest voor zowel de 'home couture'- als de couture collectie van Iversen. In eigen atelier zijn technieken ontwikkeld om de ringen meerdere functies te geven. Bijvoorbeeld door ronde uitsparingen te maken in de stof, waarmee de onderliggende huid zichtbaar wordt of om stukken ruches bij elkaar te houden. Dit alles met als doel een spel te creëren van gelaagdheid in materiaal en vorm. Tot slot zijn de ringen verwerkt in accessoires zoals 'neck-pieces', riemen en armbanden. In totaal zijn er bijna 2.000 ringen verwerkt in de collectie.

Kleur en materiaal

Dat goud de rode draad is door de gehele collectie kunnen we zien aan de goudkleurige ringen die zijn ingeslagen en geborduurd in de kledingstukken. Iedere look kent een gouden benaming, maar elk in een andere taal. Tevens zien we verschillende tinten goud in de collectie, zoals het goud-coated groenkleurige katoen tot oranje gouden satijn. Het kleurpalet bestaat verder uit zachtroze, babyblauw, paars en verschillende tinten groen, geïnspireerd op de kleurrijke elementen in de huis-schilderingen van de Ndebele stam. Wat betreft materiaalkeuze, spelen satijn en glans een belangrijke rol. Hiervoor zijn voornamelijk Japanse stoffen gebruikt. Naast de geborduurde ringen zijn talloze materialen op de creaties toegepast, zoals bouilliondraad, pailletten, kristallen, metalen- en glazen staafjes. In totaal zit er meer dan 900 manuren borduurwerk in de collectie, uitgevoerd in eigen atelier.

Mag Dat!?

Yellowspot levert speltechniek voor KRO-NCRV programma "Mag Dat!?".

Donderdag 24 januari start de nieuwe reeks MAG DAT?! In acht afleveringen neemt Anita Witzier de kijker, samen met teamcaptains Jörgen Raymann en Pieter Derks, mee door het web van wetten en regels in Nederland. Met een tweetal gasten proberen ze antwoord te geven op even onzinnige als relevante vragen, over wat er wel of niet is toegestaan in onze maatschappij. Rechter Ritsaert zorgt voor de juridische uitleg. Wat mag je zoal met een inbreker doen als je die op heterdaad betrapt? Mag je je eigen gestolen fiets weer terug stelen als je die op straat tegenkomt? En mag je iemand met poep insmeren als die net jouw hond in de lucht heeft gegooid? MAG DAT?!

Anita Witzier: “MAG DAT?! neemt op een ludieke manier allerlei wetten en regels onder de loep. De scheidslijn tussen wat wel en wat niet mag is soms ontzettend dun. Mag je bijvoorbeeld van alles op je eigen lichaam laten tatoeëren? Er gebeuren vaker dan je denkt idiote dingen, waar mensen gewoon mee wegkomen, maar… soms ook niet. MAG DAT?! is een informatief en vooral grappig spelprogramma. En een feestje om te presenteren.”

In elke aflevering worden de teamcaptains Jörgen en Pieter bijgestaan door twee gasten. In de eerste aflevering, op donderdag 24 januari, maken Bridget Maasland en Tim den Besten hun opwachting. Daarna is het de beurt aan:

Aflevering 2, donderdag 31 januari: Daan Boom en Marlijn Weerdenburg
Aflevering 3, donderdag 7 februari: Miljuschka Witzenhausen en Alain Caron
Aflevering 4, donderdag 14 februari: Evi Hanssen en Gijs Staverman

Verder komen in dit seizoen MAG DAT?! nog voorbij: Maik de Boer, Klaas van Kruistum, Cécile Narinx, Dennis Weening, Winston Gerschtanowitz en Tess Milne.

MAG DAT?!, vanaf donderdag 24 januari, 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Bron: KRO-NCRV

De Vrienden Van Amstel Live 2019

Wij zijn ontzettend trots dat wij dit jaar in opdracht van Stagebrothers een steen mogen bijdragen aan het jaarlijks terugkerende evenement "Vrienden Van Amstel Live".

Wij leveren en monteren de draadloos aangestuurde RGB LED verlichting welke verwerkt is in het vernieuwde decor.

https://youtu.be/a4OOWjxKh3o

De grootste Amstelkroeg van Nederland opent in 2019 voor de 21ste keer haar deuren in Rotterdam Ahoy. Achter die deuren zorgen de beste artiesten van Nederlandse bodem opnieuw voor een wervelende show vol verrassingen onder de vertrouwde kroonluchter.

Dat Verzin Je Niet

Yellowspot verzorgt in opdracht van Talpa Producties de benodigde decoratie verlichting en speltechniek in het decor van televisieprogramma "Dat Verzin Je Niet". In het decor zijn onder andere 1200 meter van onze RGB ledverlichting en een draadloos stemsysteem voor 100 personen toegepast.

Wat was de studentenbijbaan van Paus Franciscus? Was hij buikspreker? Verdiende hij de kost als uitsmijter? Als stripper? Of zette hij tatoeages? Slechts één van deze vier - vrij bijzondere - antwoorden is juist. Maar welke? De nieuwe spelshow Dat Verzin Je Niet! zit vol met dit soort vragen: vragen waarop je het antwoord eigenlijk niet kunt, maar wel heel graag wil weten. Gordon heeft de leiding over dit even verbazingwekkende als spannende vraag- en antwoordspel, waarbij in elke aflevering een koppel het opneemt tegen een honderdkoppig publiek. De vraag is niet óf er iemand met geld naar huis gaat, maar wíe – en met hoeveel! Dat Verzin Je Niet! is vanaf zondag 13 januari elke week te zien om 21.30, op SBS6.

Bron: SBS6

Hotel van de Vijsel en Café Woods

Het derde nieuwe hotel van Vondel Hotels is sinds kort open, gevestigd op de Overtoom in Amsterdam, in het monumentale pand van Houthandel van de Vijsel.

We hebben gewerkt aan het lichtontwerp in samenwerking met de interieurontwerpers, technische begeleiding aan de e-installateur, levering van de armaturen en het programmeren van de verlichting.

Blaak Rotterdam

In april van dit jaar hebben wij dit project uitgevoerd in opdracht van een grote installateur.

Gezien de complexiteit van de installatie in het atrium van dit karakteristieke Rotterdams pand, heeft de e-installateur ons de opdracht gegeven om deze producten te leveren en te installeren.

Yellowspot heeft zelf de constructie ontwikkeld om deze lijnen strak in één lijn te hangen. Een zeer uitdagend project met een mooi eindresultaat.Naast de LED lijnen zijn de gestoffeerde wanden voorzien van LED elementen waar onze eigen LED strips én LED controllers in verwerkt zijn. Ook de aansturing en programmering van de verlichting komt van onze hand.

Opdrachtgever: Bosman Bedrijven
Architect: V8 architects
Photographer: Ossip Architectuur Fotografie

Undress For Love

Voor het televisieprogramma Undress For Love levert en installeert Yellowspot de benodigde decoratieverlichting in het decor.

Datingprogramma waarin drie dappere single mannen en drie stoere single vrouwen zich letterlijk blootgeven in hun zoektocht naar de liefde. Dat doen ze niet alleen: familieleden en vrienden mogen zich er vanaf de tribune ook mee bemoeien. Door verschillende spelrondes komen de singles steeds meer over elkaar te weten. Daarna volgt de beslissende stemronde. Welke matches worden er uiteindelijk op date gestuurd?

bron: rtl.nl

Oh Wat Een Jaar

Linda de Mols zaterdagavondprogramma Oh Wat Een Jaar is een kijkcijferhit te noemen. Voor de eerste aflevering van de retrospelshow op RTL 4 zaten ruim 1,5 miljoen kijkers op de bank.

Yellowspot verzorgt ook voor het tweede seizoen van dit televisieprogramma custom made decoratieverlichting en speltechniek, bestaande uit onder andere een drukknopsysteem met uit de desk schietende microfoons.

In het programma met teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Ruben Nicolai staat elke week een een jaartal centraal. Het decor is helemaal in stijl van die periode en Linda en de kandidaten worden ook volledig gestyled in die tijdsgeest.

Bron: RTL4

BewarenBewaren

Jensen!

Het decor van televisieprogramma Jensen is door ons voorzien van lichtdecoratie.
Onder andere de desk waaraan Jensen en zijn gasten plaatsnemen is door ons voorzien van RGB led verlichting op maat.

Robert Jensen is vanaf dinsdagavond weer terug bij RTL. De eerste personalityshow van Jensen is te zien op RTL 5 om 21.30 uur. Volgens de eigenzinnige voormalige radiodeejay is het na zijn tv-programma rond de Amerikaanse verkiezingen nu "tijd voor een ander geluid".
Met zijn ongezouten mening en droge humor daagt hij zijn gasten wekelijks uit om de discussie aan te gaan over actuele sociale onderwerpen die op ieders leven van invloed zijn, zoals de Brexit, fake news, Trump en de plastic soep.bron: radio.nl

Hotel Mercier Amsterdam

Hotel Mercier aan de Rozenstraat in Amsterdam opende recent haar deuren. Yellowspot heeft in opdracht van Vondel Hotels de verlichting geleverd. Daarnaast zijn wij mede verantwoordelijk voor het lichtontwerp, advies en het centrale besturingssysteem. https://www.hotelmercier.com/

 

Boxing Stars

In opdracht van Fabiola levert Yellowspot custom-made LED verlichting in het decor van het nieuwe televisieprogramma Boxing Stars.

In ‘Boxing Stars’ stappen vanaf woensdag 31 oktober om 20.30 uur bekende durfallen de boksring in. In nauwe samenwerking met de Nederlandse Boksbond worden de deelnemers verdeeld over drie klassen.

Kandidaten

Bij de mannen lichtgewicht gaan zanger Kaj van der Voort, acteur Rein van Duivenboden, e-sporter Koen Weijland, choreograaf Dan Karaty en voormalig topsporter Michael Boogerd de strijd aan. Zangers Brace en Danny Froger, Robinson 2017 Carlos Platier Luna, presentator Rick Brandsteder, rapper Jebroer, voormalig topsporter Taeke Taekema en acteur Juvat Westendorp werpen elkaar in de klasse mannen zwaargewicht de (boks)handschoen toe. De vrouwen die de uitdaging aangaan zijn modellen Jessie Jazz Vuijk en Joelle Witschge, YouTubers Mascha Feoktistova, Laura Ponticorvo en Saar Koningsberger en realitysterren Michella Kox en Amanda Tsatsos. Meer namen worden later bekendgemaakt.

Bokslegendes

Acht bekende vrouwen en zestien bekende mannen worden door middel van intensieve training klaargestoomd voor hun allereerste bokstoernooi. Zij worden in dit proces bijgestaan door legendes uit de bokswereld: voormalig wereldkampioenen Don Diego Poeder, Raymond Joval en Esther Schouten, voormalig Europees kampioene Marichelle de Jong en toptrainers Radmilo Soda, Barry Groenteman, Michel van Halderen en Ilona Lenten. Wekelijks is in de live-uitzending van de wedstrijd te zien tot welk niveau de professionals deze sterren hebben weten te brengen.

De kandidaten boksen drie rondes van 1,5 minuut in een klassiek knock-outsysteem: diegene die de partij verliest, ligt uit de competitie. De BN’ers zijn bloedfanatiek, en zullen dus alles op alles zetten om te winnen. Wie is er bestand tegen de spanning en weet zijn tegenstander te verslaan, live op televisie? Let’s get ready to rumble!

‘Boxing Stars’ wordt geproduceerd door Fabiola.

'Boxing Stars', vanaf woensdag 31 oktober om 20:30 uur bij RTL 5

Bron: RTL

Huawei Tour de France Truckshow

Regelmatig mogen wij onze expertise inzetten voor de mobiele showrooms die Eventrent produceert.

Eerder dit jaar hebben wij deze mobiele showroom voor Huawei voorzien van de nodige dynamische verlichting. Deze verlichting bestaat uit onder andere maatwerk RGB LED verlichting welke is ingebouwd in verschillende interieur onderdelen. Ook de ingebouwde spots zijn door ons zorgvuldig geselecteerd om aan de gestelde licht-technische eisen te kunnen voldoen.

Naast de verlichting hebben wij deze trailer ook voorzien van diverse interactieve effecten die de presentatie van Huawei ondersteunen. Zo zijn er onder andere een aantal van onze YS Colorhit slagknoppen ingezet.

Elk project valt of staat natuurlijk met de juiste "finishing touch". Het geheel is dan ook door ons geprogrammeerd tot een samenwerkend geheel.

Huawei heeft dit jaar het idee opgevat om hun eigen 'Tour de France' te organiseren. Tijdens de tour kunnen de gasten van Huawei in de truck praten met Huawei experts waarbij de laatste technologiën op gebied van producten, nnovaties en Vertical solutions besproken worden. Er zulen live demos te zien zijn, network product presentaties, IT, UC & C, data center, servers en cloud oplossingen. Huawei ziet er naar uit zijn gasten in deze speciale truck te verwelkomen.

Bron: eventrent.nl

Voor projecten waarbij creativiteit, kennis en technisch hoogstaande kwaliteit belangrijk zijn is Yellowspot de juiste partner.

Thank You For The Music

In opdracht van Talpa producties levert en installeert Yellowspot de benodigde decorverlichting en speltechniek in het decor van nieuw televisieprogramma "Thank you for the music".

SBS6 komt op zaterdag 27 oktober met een nieuwe muzikale spelshow: Thank you for the music. In iedere aflevering nemen drie duo’s het tegen elkaar op, onder leiding van Kim-Lian van der Meij. Elk duo bestaat uit een vaste teamcaptain - Soundos el Ahmadi, Sanne Hans en Johnny de Mol - en een wekelijks wisselende BN’er. De BN’ers spelen de leukste muziekspellen - en zeven speciale publieksleden dragen ook een belangrijke noot bij!

Bron: SBS6

Screentest

In opdracht van Talpa producties levert en installeert Yellowspot op maat gemaakte (led)verlichting en speltechniek in het decor van nieuw televisieprogramma "Screentest".

In het komend televisieseizoen gaat RTL 4 op zoek naar nieuw presentatietalent. Twaalf zorgvuldig geselecteerde kandidaten laten Nederland in ‘Screentest’ kennismaken met hun talent en hopen op dat presentatiecontract bij RTL.

Onder leiding van Gordon worden de deelnemers flink op de proef gesteld. Door het uitvoeren van verschillende opdrachten, op locatie en in de studio, kunnen ze hun ware talent laten zien. Deze opdrachten zijn afkomstig van iconische tv-programma’s uit heden en verleden. De driekoppige jury staat onder aanvoering van vaste juryvoorzitter Robert ten Brink. De overige twee juryleden wisselen elke week. Gezamenlijk hebben zij een schat aan presenteer-ervaring en op basis daarvan bepalen zij wie welk onderdeel wint en kans maakt op de hoofdprijs.

bron: rtl.nl

 

Sterke Verhalen

Yellowspot verzorgt LED verlichting op maat in het decor van het nieuwe televisieprogramma "Sterke Verhalen".

De verhalen die in deze show van Sanne Wallis de Vries voorbijkomen zijn stuk voor stuk onwaarschijnlijk, gênant of lachwekkend. Maar de grote vraag is: zijn ze echt gebeurd of is het gewoon compleet verzonnen?

In de nieuwe, komische panelshow Sterke Verhalen van BNNVARA nemen twee teams met vaste teamcaptains Peter Pannekoek en Richard Groenendijk het tegen elkaar op. Door het stellen van slimme en tactische vragen proberen de teams in drie rondes de waarheden van de leugens te onderscheiden. Wie kan er zo goed bluffen dat iedereen zijn of haar verhaal geloofd? En wiens verhaal is zo onwaarschijnlijk, maar toch écht gebeurd?

Komt dit idee je bekend voor? Dat is heel goed mogelijk! Sterke Verhalen is namelijk gebaseerd op het oorspronkelijke Britse 'Would I Lie To You'.

Sterke Verhalen is vanaf 9 december iedere zondag te zien om 21:30 bij BNNVARA op NPO 1.

Bron: BNNVARA

De Lijf Show

In opdracht van Talpa Producties leveren wij de decoratieverlichting in het nieuwe decor van televisieprogramma "De Lijf Show".

 

Viktor Brand presenteert De Lijf Show, waarin wekelijks twee koppels van bekende Nederlanders het tegen elkaar opnemen. Bij de spellen ligt de nadruk naast het lichaam ook op het menselijk brein. Hoe werken onze hersenen en waarom doen we de dingen die we doen? Helpt vloeken tegen de pijn? Komen mannen of vrouwen in groepsverband sneller tot een beslissing? Je ziet het in De Lijf Show.

Pauw

Yellowspot heeft in opdracht van BNNVARA het decor van televisieprogramma Pauw uitgebreid met onze LED verlichting.

Pauw is een latenight talkshow live vanuit Amsterdam waarin Jeroen Pauw de actualiteit bespreekt met diverse wisselende gasten.